• Workshops

 • Workshop Yoga & Psoas Release**

  Wanneer?
  Nog geen nieuwe datum bekend 
  Waar? 

  Wat kost de workshop?

  Inschrijven? 

  Tension Release Exercise is een manier om de spanning die we opslaan in de psoas spier los te laten. Deze oefening gaan we in de workshop combineren met verschillende inspannende en ontspannende asanas (yoga houdingen) die de psoas spier verlengen en ontspannen zodat we alle spanningen hier los kunnen laten.

  Wat is de psoas eigenlijk en waarom zou je hier spanning vasthouden? Het is eigenlijk een spiergroep van drie flinke spieren die je lendenwervels met je bovenbeenspieren verbindt. Hierdoor kun je je heupen buigen, je romp voorover buigen of je benen optrekken als je ligt. We spannen de spieren vaak aan bij het gevoel dat er 'gevaar' dreigt, je buik trekt samen, klaar om je schrap te zetten of de benen te nemen. En waar zet je die spanning vast? Juist, je psoas. Maar ook bij mildere vormen van spanning of stress sluipt deze spanning (soms ongemerkt) je lichaam in. 

 • Een strakke psoas kan voor verschillende ongemakken in het lichaam zorgen.
  Een verkorte psoasspier bemoeilijkt buikademhaling. kan zorgen voor rugklachten en vermindert de ruimte in het lichaam voor de organen. De psoas ligt tegen de nieren en bijnieren aan. Die glijden als het ware over de spier als je deze beweegt. Je blaas en ingewanden liggen voor de psoas. Als de psoas strak gespannen is zal dit zijn effect hebben op die organen.  


  Belangrijk is dus dat de psoas niet te kort wordt maar lengte heeft, precies daar gaan we aan werken in deze workshop.